Intro
  Vochtproblemen
  Vochtbestrijding
  vochtweringswerken   - Patent !!

  *Opstijgend vocht in   muren behandelen

  *Vochtproblemen in   kelders
  *Geveldichting tegen   Slagregen
  *Condensatie   problemen
  *Schimmel- en
  zwambestrijding
  Over   Vochtweringswerken   Vervaet
  Onze Referenties
  Contacteer ons
BEL ONS GRATIS Nummer :

0800 92 933Activiteiten : 

 

:: Opstijgend Vocht ::

 

• Opstijgend vocht - de belangrijkste oorzaak van vochtproblemen in gebouwen

Om tijd te sparen verwijzen wij u graag door naar dit filmpje van Vitaya waar alles haarfijn wordt uitgelegd.

Eén van de belangrijkste oorzaken van vochtproblemen is opstijgend vocht. Bijna al het traditioneel metselwerk dat in contact staat met de bodem is hieraan onderhevig. Zogenaamde capilliaire opstijging is onder meer afhankelijk van de poreusheid en de poriënverdeling van de bouwmaterialen, de mortel, het grondvocht, de muurdikte, de zouten in het metselwerk, de verdampingsmogelijkheden.
Metselwerk wordt door opstijgend vocht aangetast tot een hoogte van gemiddeld 0,8 tot 1,2 meter. De hoeveelheid okruipend vocht neemt af met de hoogte. Het heeft weinig zin de sporen van opstijgend vocht te verbergen achter een nieuwe laag verf, papier of aluminiumfolie. Dergelijke cosmetische behandelingen zullen het vochtprobleem niet oplossen. Na verloop van tijd zullen de vochtplekken op de natte muren toch weer zichtbaar worden, en aan het opstijgend vocht hebt u daarmee niets gedaan.

Waterdichte barriëre tegen opstijgend vocht

Om een horizontale waterdichte barrière te creëren tegen opstijgend vocht worden er chemische producten door middel van injectie aangebracht. Het is een waterwerend product dat wordt aangebracht om deze waterdichte barrière te bekomen, die zo het vocht verhinderd om te stijgen.

Tegenwoordig kan men kiezen tussen het injecteren met een vloeistof, pasta of gel.
Beide methodes zijn efficiënt, maar werken beter onder verschillende situaties.
Er wordt bij de diagnose beslist welk product het best aangewend wordt.

opstijgend vocht - vochtbestrijdingsdiensten

• Het uitvoeren van een nauwkeurige analyse.
• Het stellen van een diagnose.
• Het aanbieden van een vrijblijvende prijsofferte.
• Uitvoeren van een labo-analyse voor het bepalen van het vocht, nitraten en zoutgehalte.
• Opvolging van de werken en uitvoeren van de kwaliteits - of doeltreffendheidscontrole.
• Verstrekken van advies en uitvoeren van een eventuele afwerking.

Vochtproblemen en daardoor natte muren kunnen ernstige schade berokkenen. Uit respect voor de gezondheid van de bewoner(s), de buren, uitvoerder en het milieu dienen dergelijke problemen duurzaam opgelost te worden.

Vochtige muren beschadigen uw eigendom, maar bedreigt ook de gezondheid van uw gezin door gebruik te maken van organische solventgedragen systemen. Om deze reden werken we zoveel mogelijk met watergedragensystemen (producten die opgelost zijn in water), waardoor geen schadelijke stoffen vrijkomen in de leefruimte of het milieu.
Onze producten bevatten geen solventen!


Methode 1 - Het injecteren onder lage druk met vloeistoffen

De nieuwe technologie, een milieubewuste mijlpaal in vochtbestrijding.
Ons succes steunt op wetenschappelijk onderzoek naar de betere producten die conform zijn met de nieuwe milieuwetgeving, wat betreft het verbod op gebruik van solventen in de bouwnijverheid (2008), één daarvan is gebaseerd op geconcentreerde microsiliconen die opgelost worden in water.
Deze microsiliconen dringen diep door tot in de fijnste haarvaten van het metselwerk, waardoor optimale verzadiging bekomen wordt. Er ontstaat een reactie tussen de aangebrachte microsiliconen en het aanwezige silicium, waarbij een onomkeerbare verbinding ontstaat die het vocht stopt. Deze siliciumverbinding vormt dus een ononderbroken vochtwerende zone.


Producteigenschappen Microsiliconen-oplossing in water:

- hoog penetratievermogen waardoor een brede waterafstotende band gevormd wordt.
- oplosmiddelvrij dus milieuvriendelijk.
- reeds na 12 uur werkzaam.
- langdurig werkzaam (onomkeerbare siliciumverbinding)

Behandelingswijze of methodes

Er wordt een keuze gemaakt uit ons assortiment producten naargelang de steensoort, methode van opbouw muren (vb. metselverband), toestand, de vochtigheidsgraad en milieuvriendelijkheid.

Keuze werkwijze - aanbrengen

Er worden een rij gaatjes geboord tot op een diepte van de totale muurdikte, minimum 2 tot 4 cm en met een onderlinge afstand van 5 tot 16 cm.Deze gaatjes hebben een diameter van 12 of 15 mm, met een horizontaal of zigzag patroon en een inboorhoek van 0°, 15° of 45°.
Daarna wordt door middel van een pomp onder lage druk een overvloed aan vochtwerende producten ingespoten tot er een verzadiging optreedt. Zo alleen bekomt men een optimaal resultaat en verzekerd men dat het vochtprobleem zich niet opnieuw kan manifesteren.


Methode 2 - injecteren van pasta- of gelvormige producten


Dryzone of drywall

Uw dryzone vakman met meer dan 40 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen. Dryzone & Drywall, eenvoudige en doeltreffende behandeling tegen opstijgend vocht. Deze producten, zijn door hun eenvoudig en gemakkelijk gebruik uitstekend geschikt voor het behandelen van opstijgend vocht. Dryzone wordt gebruikt waar het traditioneel injecteren iets moeilijker gaat, of voor de doe-het-zelver. In ieder geval nooit een behandeling uitvoeren zonder een juiste diagnose en technische bijstand.

   
 AANNEMINGEN VERVAET BVBA - Durmakker 51 - 9940 Evergem    [Tel.] 09/236 16 18 - [GSM] 0475 53 38 73 - [Fax] 09/236 36 78