Intro
  Vochtproblemen
  Vochtbestrijding
  vochtweringswerken   - Patent !!

  *Opstijgend vocht in   muren behandelen

  *Vochtproblemen in   kelders
  *Geveldichting tegen   Slagregen
  *Condensatie   problemen
  *Schimmel- en
  zwambestrijding
  Over   Vochtweringswerken   Vervaet
  Onze Referenties
  Contacteer ons
BEL ONS GRATIS Nummer :

0800 92 933Inleiding :

 
 
 

Vochtproblemen in gebouwen.


De renovatie van bestaande gebouwen kent een grote groei, mede dankzij allerhande vormen van overheidssteun. Deze evolutie heeft vanzelfsprekend een weerslag op de aard van de werken die tegenwoordig aan de bouwbedrijven worden toevertrouwd. Deze werken hebben tot doel de woningen aan te passen aan de geldende normen en aan de wensen van de bewoners inzake comfort, bewoonbaarheid en gezondheid.

De meeste oudere gebouwen zijn aangetast door vocht en vertonen vochtproblemen in verschillende vormen. Het potentiële werkvolume in dit domein is bijgevolg zeer groot. De behandeling van vochtproblemen wordt bovendien meestal als prioritair beschouwd, omwille van het gebrek aan comfort en de eventuele schade die erdoor kan ontstaan.

Ter informatie wordt in afbeelding 1 een overzicht gegeven van de schadegevallen in de bouw. De indeling is representatief voor de problemen die elk jaar aan het WTCB worden voorgelegd. Het aandeel van de schade als gevolg van vochtproblemen, vormt de hoofdmoot. Dit aandeel zou nog hoger liggen wanneer de oude gebouwen afzonderlijk worden beschouwd.

Bij de oorzaken van vochtproblemen in oude gebouwen is opstijgend grondvocht ongetwijfeld een van de meest voorkomende, omdat de gebouwen destijds zonder vochtschermen werden opgetrokken. Opstijgend vocht veroorzaakt niet enkel vochtproblemen, maar ook schade aan materialen en afwerking door de hoge concentratie en de kristallisatie van oplosbare mineralen uit de bodem.

KORT BESLUIT


Een groot deel van de schadegevallen in woningen wordt rechtstreeks (30%) of onrechtstreeks (± 50%) door vocht veroorzaakt.

De oorzaak van deze vochtproblemen is moeilijk op te sporen en een behandeling heeft pas zin nadat een grondige diagnose van het probleem gesteld is.

Regen, grondvocht, oppervlaktecondensatie, inwendige condensatie, bouwvocht, lekken in dakgoten of leidingen zijn enkele van de oorzaken.

Vocht kan bij hout leiden tot schimmels, zwammen en houtrot.

Vocht tast ook pleister en verf aan, doet het behang loskomen van de muren, bedreigt de meubels, enz… Kortom een vochtige woning biedt u geen comfort en is ongezond.

Daarom raden wij u een grondige analyse en diagnose aan. Indien uw probleem tot ons domein behoort, bieden wij u graag de gepaste oplossing aan een betaalbare prijs aan.


 
 AANNEMINGEN VERVAET BVBA - Durmakker 51 - 9940 Evergem    [Tel.] 09/236 16 18 - [GSM] 0475 53 38 73 - [Fax] 09/236 36 78